Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Ramon Gutiérrez

 

ramonNascut a Terrassa l’any 1986. És a Sant Cugat des de fa 8 anys, on va venir a treballar i estudiar. És Dissenyador Gràfic, especialista en disseny multimèdia. Treballa en una web online i és soci fundador d’una cooperativa de treball de serveis de disseny i comunicació visual. Durant 6 anys ha estat membre de l’Equip Coordinador Nacional de Joves d’Esquerra Verda. Vinculat a l’escoltisme, ha estat educador en el lleure des dels 18 anys i en els darrers 4 anys ha estat formador del Títol de Monitor/a a l’escola de formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

1. Ets el número 2 a la llista d’ICV-EUiA a Sant Cugat per a les eleccions municipals. Per què t’hi presentes?

Fa temps que participo en política, però mai des d’un punt de vista institucional. La Roser Casamitjana (que és qui lidera la llista) m’ho va demanar i vaig considerar que valia la pena fer servei públic i una passa endavant. No considero que fer política sigui fer carrera, m’ho prenc com una cosa temporal i, per a mi, és o ara o mai. Sóc jove i hi ha moltes coses que m’agradaria fer.

2. La llista a Sant Cugat està formada per un 50% de persones independents; trobes important que els partits polítics s’obrin a l’associacionisme i als moviments socials en el moment actual?

Moltíssim. A Sant Cugat, fa quatre anys que provem de fer una confluència d’esquerres entre individuals, partits, moviments, i no ha estat possible. Hauria estat una oportunitat d’or per trencar la majoria absoluta de CiU a la ciutat. Davant de la impossibilitat de posar-nos d’acord, nosaltres hem seguit apostant per confluir amb la societat civil i hem incorporat a la nostra llista al màxim de gent que hi ha volgut ser. La política cal fer-la de forma col·lectiva, i cal incorporar-hi vivències i trajectòries diferents per poder enriquir un projecte.

3. Quina valoració fas del Govern de CiU a la ciutat?

CiU ha governat durant 28 anys i ha convertit la ciutat en un gran jardí, on la gent està encantada de viure-hi però que no para de deixar gent pel camí. Hi ha una ciutat que ha quedat invisibilitzada, de gent humil i treballadora que té dificultats per arribar a final de mes. Som la capital catalana de la desigualtat; el 25% de la renda es concentra en l’1% de la població. Cal adaptar el model de ciutat per fer-lo més just i per a tothom.

4. Quins creus que són els problemes més greus de la gent jove a Sant Cugat?

La gent jove és la franja d’edat que lidera l’emigració de la ciutat. És evident que és una ciutat on no és fàcil permetre’t començar un projecte de vida. Els preus de l’habitatge, la falta de lloguer públic, la precarietat laboral, la no oferta d’oci, la impossibilitat de participar… fan que emancipar-se sigui una utopia. La gent jove marxa de Sant Cugat perquè no és una ciutat pensada per a la gent jove

5. Actualment hi ha 5 partits que tenen representació a l’Ajuntament, i a aquestes eleccions municipals se’n presenten 10. Veus possibilitats de canvi? Creus que ICV-EUiA té opcions per a millorar?

No veig gaire possibilitats de canvi general, sincerament. Les esquerres no ens hem entès i, així, serà molt difícil trencar la majoria absoluta de CiU. ICV-EUiA és -i estic segur que serà- una pota clau en la vertebració d’una alternativa a la ciutat, una alternativa que caldrà seguir construint si el 24 de maig la ciutadania torna a donar la majoria a Mercè Conesa.

6. Si ets escollit regidor, quines qüestions prioritzaries?

Per a mi, la prioritat és fer que la ciutat elimini la gran quantitat de murs de cartró pedra que existeixen. Acabar amb la ciutat-aparador i empoderar la gent. Hi ha una ciutat invisibilitzada, de gent senzilla, de gent diferent i plural que som ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat i ens mereixem ser-ne part activa i visible.

Articles relacionats
DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

PolíticaUnió Europea

Entrevista a Carlos Corrochano: El futur de la Unió Europea

6 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut