Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Política

Entrevista: Omar El Gabry Bravo

omarNascut a Tarragona el 1987. Actualment, estudiant a la Universitat Rovira i Virgili. Sempre he tingut motivacions polítiques, ja a l’institut amb 16 anys. Arran del 15M, on vaig ser portaveu de DRY Tarragona, vaig decidir entrar a formar part de Joves d’Esquerra Verda, ja que vaig comprendre que sense política i sense ideologia no es podia transformar la societat. Hi he après moltíssimes coses  a escala municipal i ideològica.

1. Encapçales la llista d’ICV-EUiA a Vila-seca. Per què?

Per responsabilitat amb el poble que m’ha vist créixer i perquè volem canviar les coses d’una vegada per totes. ICV-EUiA va desaparèixer fa 4 anys a la nostra localitat; després de molt treball personal i molt d’esforç, a mitjan gener la vam rescatar i va tornar a néixer. Érem 5 persones afiliades i vèiem molt difícil poder establir una llista electoral, però arran de l’esforç i de creure en impossibles vam poder fer una llista de 22 persones i actualment rondem la trentena de militants, el major nombre que ha tingut mai la nostra organització. Amb aquesta responsabilitat em presento a l’Alcaldia, amb el recolzament de moltes persones, sent l’únic partit ecologista i feminista i un dels pocs que es declara d’esquerres. Aquesta il·lusió i aquest esforç són suficients per tirar endavant aquest projecte.

2. A la teva edat, poca gent jove se sent cridada per la política tradicional i menys encara a formar part d’una llista electoral. Què els diries?

Primerament, i com a historiador, els diria que la política sempre ha estat tradicional i que la nova política no té res de diferent de la que efectuem nosaltres; el problema ha estat la prostitució de la paraula “política”, i “polític”, i això ha estat un treball ben organitzat per la dreta i per una situació d’impunitat que han patit moltes persones. Cal gent nova per rescatar paraules com política, polític i democràcia, i aquesta gent ha de ser gent nova, gent que tinguem ganes de canviar la situació i utilitzar les eines que ens dóna la política. Hem de treure el poder a les multinacionals, als mercats i als bancs, i ho hem de fer plantejant alternatives; per construir ens cal temps, per això ho hem de fer els i les joves, ens necessiten per canviar-ho tot. Som la base del canvi, i s’encarreguen de tenir-nos desmotivats, o ens posen la porta de sortida del país com a repte personal. Què ens deia CiU fa uns anys? “A servir cafès a Londres”. O què ens diu la dreta espanyola per boca de Soraya Sáenz de Santamaría? “La juventud no tiene que ser acomodada, la juventud tiene que ser aventurera”. El problema d’aquesta gent és que els seus fills, amics o veïns mai no patiran l’exili. Nosaltres entenem aquest problema, l’hem patit i volem que això no succeeixi.

3. Vila-seca es coneix darrerament pel projecte de BCN World. Què representa aquesta proposta?

Representa la corrupció, el “ladrillazo”, l’especulació, l’opacitat. Tot ens sona massa i sabem que aquesta situació que estem patint ara ve de totes les situacions d’abans. La poca cosa que sabem de BCN World no ens agrada gens: baixada d’impostos als macrocasinos, foment de la ludopatia, atracció de màfies (encara que ens sobrin aquí), trinxar el territori ecològicament, precarització i destrucció de llocs de treball… El més lamentable és que estan jugant, mai millor dit, amb les esperances de la gent per trobar un lloc de feina a qualsevol preu, quan sabem que és un lloc de treball on ens sobreexplotaran, amb un salari de propina. Nosaltres diem no, volem salaris dignes i volem transparència en tot el projecte. BCN World volem que mori per l’efecte Dràcula, és a dir, volem posar molta llum als documents i que no ens prenguin el pèl, perquè ja sabem quin tipus de polítiques fan al territori. Cal recordar que Vila-seca fou el primer lloc de tot Europa on es van expropiar terrenys per donar-los a una empresa privada (Port Aventura); ja sabem de quin peu calcen.

4. Quines són les necessitats del jovent de Vila-seca i com s’hi pot fer front des de l’Ajuntament?

Les necessitats del jovent passen per despertar-lo, hem de posar èmfasi en què hem de canviar la situació, i l’hem de canviar els joves, la joventut per bandera. Necessitem que es torni a obrir l’escola taller, que es fomentin llocs de treball per a joves, que es fomentin polítiques d’igualtat de gènere. Tenim moltes coses a fer i tenim molts projectes per al nostre jovent.

5. Quines seran les teves prioritats com a regidor?

Vetllar per les persones, aquesta és la màxima prioritat i això farem amb ideologia clara, amb el socialisme, l’ecologisme i el feminisme per bandera. Aquestes són les nostres prioritats més clares i bàsiques. Hem de remunicipalitzar els serveis públics que estan ara mateix en mans privades, hem de potenciar els espais públics, hem de lluitar pels qui no tenen veu i hem de lluitar per totes. Tenim molt camí a fer, però el fem i el farem amb orgull. Aquest és el primer pas, i lluitar i lluitar i lluitar fins que totes puguem viure a Vila-seca, la Plana i la Pineda.

 

Articles relacionats
DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

PolíticaUnió Europea

Entrevista a Carlos Corrochano: El futur de la Unió Europea

8 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut