Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Laura Fages

laura fagesLaura Fages (21 anys). Veïna de l’Eixample de Tarragona. Estudia Psicologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Està vinculada a Acció Jove i al moviment feminista, formant part de la Plataforma Onada Violeta. Ha treballat en diverses lluites vinculades amb el món del treball i la dona. És militant de Joves d’Esquerra Verda, de la que és cocoordinadora territorial.

1. Et presentes a la llista d’ICV a les eleccions municipals del 24 de maig. Per què?

Crec que és hora que en política s’incorporin dones joves, tant per feminitzar-la com per aportar idees noves, i per això em presento en la candidatura d’ICV-EUiA-E de Tarragona, perquè és la que més capacitat de renovació té.

2. Ets militant de Joves d’Esquerra Verda des de fa anys. Què significa per tu participar-hi? Pertanys a alguna altra entitat, plataforma…?

Per a mi, participar a Joves d’Esquerra Verda és participar en un espai on puc posar en comú les meves inquietuds polítiques i desenvolupar unes tasques que m’ajudin a millorar i a formar-me tant com a persona com en àmbits polítics. També pertanyo a Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya i a una plataforma feminista a Tarragona.

3.    El PSC porta 8 anys al govern de Tarragona després d’un llarg període amb un alcalde convergent. Quina valoració en fas?

Resumiria el seu treball en una sola frase: “el Govern socialista de Tarragona ha gestionat però no ha transformat”; és a dir, no ha sabut donar solucions als grans problemes que té Tarragona, tant econòmics com socials. Ens trobem en una situació on les despeses econòmiques són insostenibles, per culpa en gran part dels deutes assumits en les obres del Mercat o del pàrquing Jaume I. L’alcalde Ballesteros ha fet el que podríem denominar “política d’aparador”, com el seu antecessor de CiU, buscant grans titulars a la premsa (per exemple, els Jocs del Mediterrani), però sense resoldre els problemes de la gent.

4. Quina és la situació de la gent jove a Tarragona?

La gent jove a Tarragona està abocada a tres vies: la primera, intentar estudiar i pagar uns preus desorbitats amb molt poques ajudes per a aconseguir-ho; acceptar una feina que ens porti a la precarietat laboral i a la no emancipació; o exiliar-nos a un altre país per intentar sobreviure. Tot això per mirar de no ser un més del 50% d’atur juvenil. A més, l’associacionisme juvenil és molt dèbil a Tarragona; no tenim espais per conviure i no es potencia prou.

5. És possible un canvi al govern de la ciutat?

Sí, per això ens presentem a Tarragona. De fet, la nostra candidatura espera que Tarragona sigui una ciutat realment d’esquerres, en la qual les polítiques siguin per a les persones i estiguin per sobre de les obres faraòniques a què ens han tingut acostumats els anteriors governs de la ciutat.

6. Quines seran les qüestions que prioritzaràs si ets escollida regidora?

Prioritzaria les polítiques de joventut. Algunes de les propostes més importants serien:

  • Obrir línies d’incentivació estudiantil: premis, beques, etc. que fomentin noves inquietuds i interessos en el jovent.
  • Potenciar les manifestacions culturals de proximitat, de baix cost i consum proper impulsades per col·lectius juvenils.
  • Evitar vincular la política pública de foment de l’ocupació juvenil a l’oferta de feina estacional i de baix valor afegit com les campanyes de Nadal, estiu, rebaixes, etc. Aplicar polítiques per a la generació de llocs de feina qualificats i estables.
  • Crear borses d’habitatge jove, com a mecanisme d’acompanyament i de suport a l’accés a l’habitatge de lloguer.
Articles relacionats
DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

PolíticaUnió Europea

Entrevista a Carlos Corrochano: El futur de la Unió Europea

9 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut