Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Alícia Arnau Silvestre

foto AlíciaEm dic Alícia Arnau Silvestre. Vaig néixer a Barcelona però he crescut i visc a Viladecans. Tinc 26 anys acabats de fer. Estudio Ciències Polítiques i de l’Administració per la UNED. Sóc activista del moviment animalista.

 

1. Et presentes a la llista d’ICV a les eleccions municipals del 24 de maig. Per què?

Em presento a aquestes eleccions perquè milito a ICV de Viladecans i a la formació volíem un relleu generacional.

2. Quan temps fa que participes a Joves d’Esquerra Verda? Per què hi vas començar a militar?

Milito a JEV des de fa tres anys. Vaig començar a militar perquè sempre he estat interessada en la política i volia contribuir-hi activament. Influeix també que vinc del moviment animalista, i ICV és el partit amb representació que millor defensa la protecció dels animals.

3. L’atur és una de les xacres del Baix Llobregat. Hi ha marge per combatre aquesta situació des d’un ajuntament com el de Viladecans?

Tot i la reforma laboral del PP, que destrueix llocs de treball cada dia i en crea de nous però precaris, a escala local hi ha marge per intentar minimitzar tot el possible aquesta situació, premiant o afavorint l’arribada d’empreses que generin ocupació estable a la ciutat.

4. ICV participa al govern de Viladecans amb el PSC. Quina ha estat l’aportació de la formació ecosocialista?

L’aportació de la formació ecosocialista al Govern de Viladecans ha estat a les àrees de Medi Ambient, Cultura, Patrimoni i Serveis Socials. S’ha traduït en accions destacades com la resolució de 103 casos de desnonaments mitjançant mediació, renegociació d’hipoteca i dació, i la tramitació d’un bo social en rebuts de l’aigua i la llum per a famílies amb dificultats econòmiques; la millora de la biodiversitat al municipi, per exemple establint acords com l’apadrinament d’una part de la zona replantada de la muntanya de Sant Ramon, i l’impuls de la campanya per a la prevenció de residus ”Repara!”. Hem elaborat el mapa energètic de la ciutat per estimar el nivell de consum de les famílies. I hem inaugurat el Museu Històric de Viladecans.

5. Viladecans és conegut pel seu combat contra les retallades que afecten l’hospital del municipi. Quina és la situació actual?

L’Hospital de Viladecans presta servei a més de 200.000 persones de Gavà, Castelldefels, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, i d’ençà que van començar les retallades en sanitat el 2011 la situació és insostenible. Al Servei d’Urgències es col·loquen dos pacients en minúscules habitacions dissenyades per ser individuals i s’utilitzen els passadissos per a aquest mateix fi. Això provoca que els pacients d’urgències pateixin una falta d’intimitat i confidencialitat pel col·lapse del servei. El greu dèficit estructural de recursos humans que hi ha a l’hospitalització i a les urgències afecta directament la qualitat assistencial. A més, per al personal sanitari suposa una abusiva càrrega de treball que acaba provocant estrès. Aquesta situació s’agreuja i provoca més caos i saturació en els períodes de vacances i l’arribada de la grip a l’hivern.

6. Quines són les prioritats de la candidatura ? 

Les prioritats de la candidatura d’ICV a Viladecans són les següents:

  1. Sense fracàs escolar. Les escoles han de vetllar per la igualtat d’oportunitats, conèixer l’índex real de fracàs i dur a terme polítiques transversals per combatre’l, apostant per la pública davant la concertada.
  2. Polítiques actives contra l’atur, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i amb mesures especials per a la inserció laboral de persones en atur de llarga durada, donant suport a les empreses locals.
  3. Un municipi on no hi hagi gent sense casa i cases sense gent. Potenciar el paper de la Taula contra els desnonaments i multar bancs i grans immobiliàries amb pisos buits per aconseguir pisos de lloguer social.
  4. Un Ajuntament que atén les famílies. Garantir ajuts en situació d’emergència social. Garantir la suficiència alimentària i els subministraments bàsics.
  5. Amb recursos sanitaris suficients, garantir l’ampliació de l’Hospital, reduir les llistes d’espera, sense saturacions i amb més especialistes. Obrir el Nou Hospital, el 3r ambulatori i l’ampliació del CAP antic.
  6. L’Ajuntament, la casa de la gent: una Administració oberta i transparent.
  7. Una ciutat formadora, que planifiqui la formació contínua i ocupacional permetent una qualificació professional generadora de valor afegit.

 

Articles relacionats
DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

PolíticaUnió Europea

Entrevista a Carlos Corrochano: El futur de la Unió Europea

6 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut